Megérte? – A felelet elakad,
csak a szívem hallja szavaimat,
saját magammal beszélgetek.
Lőrinc Szabó »Halott nép«
© M|Miller

Molnár József sorstársaival együtt száműzetése alatt egy irodalmi folyóiratot alapított, melynek kivételesen igényes, kifejező és szép nyelve hidat képezve összekötötte az anyarországban és annak határain túl élő irodalmárait. 1950-ben jelent meg a Látóhatár első kiadása, a legegyszerűbb eszközökkel előállítva, titokban szerkesztve és előkészítve. Később Új Látóhatár címmel, immáron Molnár József felelős kiadásában jutottak el a szövegek egy figyelemreméltóan ízléses kiadásban a világ minden tájára.

E nagy feladat megvalósítása érdekében Münchenben egy nyomdát hozott létre. Kölcsönvett gépekkel kezdte meg a munkát, amit csak negyven év múlva fejezett be. Ő volt a vállalkozás atyja, éltető erje és kiadványához neves magyar írók is szorosan kapcsolódtak. 1963-ban megalapította az Auróra kiadót, melynek könyveit Magyarország értelmiségi köreiben nagy érdeklődéssel fogadták.

Az Új Látóhatár megjelentetése Molnár Józsefet gyakran pénzügyi erőforrásainak teljes felélésével fenyegette. Ő azonban mindaddig fáradhatatlanul dolgozott, amíg végül a történelem felül nem írta saját magát. 1989 végén jelent meg ugyanis a magyar irodalomtörténet e fontos forrásának utolsó kiadása.